Targ la Muzeul Taranului Roman in ziua de Florii

joi, 9 aprilie 2009
Daca sunteti din Bucuresti,sau va gasiti duminica aceasta in capitala faceti-va timp sa vizitati un targ cu traditie si la propriu si la figurat.Ajuns deja la a noua editie desfasurat intre 18-20 aprilie,targul va gazdui mesteri din toata tara care vor prezenta produsele specifice zonei din care provin.
In caz ca va decideti aici veti intalni de la mesteri, mestesugari, negustori si breslasi cu oale, linguri, cauce si ibrice de alama,costume populare, scoarte si cergi pana la icoane si pristolnice.
Cele mai cautate si apreciate in aproprierea Sfintelor Sarbatori de Paste vor fi ouale incondeiate,adevarate opere de arta.Sigur o sa fi se faca pofta la niste pite armanesti cu praz, branza si ou, cozonaci, colaci si tot felul de cofeturi, suc de mere si tuica, flori si ierburi de leac.
In programul targului sunt incluse demonstratii si concurs de incondeiere a oualor pentru copii, spectacol de animatie pentru adulti si copii, prezentat de teatrul Dell’ Arte, muzica veche armaneasca cu Boatea Pindului, va canta fanfara de la Lapusnicu Mare, judetul Caras-Severin.
In cadrul targului va fi amenajat un loc de popas cu sarmale si placintele lui Lazar, peste fript la gratar, saramura si vin.
Pretul este accesibil tuturor buzunarelor:4 lei adulti si 2 lei,reducere pentru elevi, studenti, pensionari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu