Retete culinare pentru masa de Paste

joi, 16 aprilie 2009
O idee cum ar putea arata masa dumneavoastra de Paste.In caz ca doriti sa faceti alte retete anul acesta sau poate le-ati incercat deja,va propunem urmatoarele retete din traditionalul miel de Paste:
Drob cu ou:

Ingrediente:
  • organe si prapure de miel (1,5 kg)
  • 4 cepe mari
  • 6 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • 3 oua
  • 8 linguri de ulei
  • sare si piper
Mod de preparare:
Maruntaiele se fierb bine. Apoi se taie in bucati marunte, sau pentru un aspect mai fin se dau prin masina de tocat. Se taie patrunjelul in bucati mici. Se caleste putina ceapa, peste care se toarna maruntaiele, ceapa verde in bucati mici, patrunjelul, piper, 4-5 oua batute in prealabil. Se pune prapurul in apa calduta pentru a se intinde. Se unge o tava de chec fierbinte, si se presara cu pesmet alb. In ea se intinde prapurul si se pune compozitia. Din loc se aseaza la mijloc cate un ou fiert. Marginile prapurului se reunesc deasupra. Se lasa la cuptor 30 de minute.

Friptura de miel glasata
Ingrediente
  • 1 kilogram si jumatate carne de miel macra
  • 4 linguri unt netopit
  • 1 ceapa, 1 morcov,
  • 200 gr. costita afumata
  • 1 pahar de vin, 1 pahar de supa
  • 1 telina mica
  • sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru.

Modul de preparare
Se alege carne macra, se spala foarte bine si se aseaza intr-o tava.Apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi si de telina. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ruleaza bucata de carne astfel pregatita, se leaga strins cu ata din bumbac alb si inainte de a se pune friptura in tava cuptorului, se pudreaza carnea cu boia, cimbru si se unge cu grasime. In tava se adauga supa de carne, sare si citeva boabe de piper. Se acopera tava si se potriveste flacara pe mediu. Cind friptura s-a rumenit, dupa ce a fost intoarsa pe toate fetele, se lasa la racit. Dupa ce s-a racit , se dezleaga ata si se taie in felii groase.
Modul de servire:
Se serveste cu garnitura de legume.

Pasca umpluta cu smantana


Ingrediente:

  • 2 galbenusuri crude
  • 2 galbenusuri fierte
  • 140 g zahar
  • 140 g margarina
  • unt topit (caldut)
  • 230 g faina ( cat cuprinde)
  • 1 varf de cutit de amoniac stins cu zeama de lamaie
  • arome
  • un praf de sare
  • 450g de smantana groasa
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurte coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide
Mod de preparare:
Amestea toate ingredientele pentru aluat, framanta-le pana se formeaza un aluat tare. Lasa-l putin sa se odihneasca. intinde-l cu grija in tava de pasca unsa cu unt si tapetata cu faina. Te sfatuiesc sa ai rabdare cu aluatul, pentru ca fiind fraged se va intinde greu si va avea tendinta de a se rupe.
Intre timp freaca cele 3 galbenusuri cu 5 linguri zahar, sarea, plicul de zahar vanilat si coaja de lamaie. Adauga cele 100 g de stafide si smantana si amesteca pana la omogenizare.
Toarna compoztia peste aluatul din tava.
Pentru a nu incarca prea mult pasca decorand-o cu o cruce din aluat deasupra, o solutie practica ar fi sa presari pe mijloc stafide sau fructe confiate in forma de cruce. Da tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 35-40 de minute.
Cand o vei scoate din cuptor va fi inca putin moale in centru. Nu trebuie sa te sperii. Cand se raceste se intareste.

In curand se vor trimite felicitari,mesaje si sms-uri de Paste si se vor ciocni multe oua rosii.
Insa incepem cu pregatiri pentru sarbatoarea mare,si terminam cu urari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu