Retete culinare delicioase pentru Florii!

joi, 9 aprilie 2009
Chiar daca suntem in Postul Pastelui,duminica aceasta sunt Floriile si de aceea ne putem permite
bucate cu peste,avand dezlegare.Va propun cateva retete usoare pe care le puteti face intregind astfel meniul unei zile onomastice sau unei zile de duminica.
Salata de icre
Timp de preparare:30 minute
Ingredinte: 80g icre sarate
375 ml ulei
o lingurita mustar
2 lingurite zeama de lamaie
7-8 linguri apa minerala
Mod de preparare:Puneti de la inceput intr-un bol icrele,mustarul si zeama de lamaie si omogenizati ingredientele cu mixerul.
Cand amestecul capata o consistenta vascoasa pui putin cate putin toata cantitatea de ulei.Din cand in cand puneti cate o lingura de apa minerala, care le va spori si le va face foarte pufoase.Nu este indicat sa puneti paine, nici gris, caci le schimba gustul.Le puteti orna cu ardei rosu,masline verzi si castravete pentru culoare.
Crap cu ciuperci
Timp de preparare:45 minute
Ingrediente:
2-3 cepe albe
250 g ciuperci
patrunjel verde, sare, piper
1 foaie de dafin
1 pahar vin alb
ulei, 1 lamaie, paine
Mod de preparare:Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se asaza in acestea crapul taiat bucatele dupa ce inainte a fost spalat si curatat. Se da la foc iute sa fiarba, iar cand e gata se serveste la masa.Se garniseste cu felii de paine prajita si felii de lamaie.
Prajitura de mere de Post:
Timp de preparare:pregatire: 40 minute si la cuptor: 40 minute.
Ingrediente:1 kg mere
500 g faina
20 g drojdie, 50 g ulei de masline
4-5 linguri de zahar (sau dupa gust, depinde cat de dulci sunt merele)
Mod de preparare:Framantati un aluat din faina, apa, drojdie, 1 lingura de ulei si il lasati la dospit cam jumatate de ora.Intre timp, spalati merele, le curatati de coaja si le dati pe razatoare, dupa care le amestecati cu zaharul.Incingeti putin ulei de masline si caliti merele 3-4 minute.
Intindeti doua foi de aluat, asezati una in tava de cuptor unsa cu ulei, apoi merele si in final cealalta foaie de aluat.Dati la cuptor pana se rumeneste, cam 40 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu