Adrian Paunescu - Anomalii

marți, 9 noiembrie 2010
Avand in vedere in ce tara traim, plina de mizerii si prefacuti, pupincuristi fara coloana vertebrala nu ar trebui sa ma mire cu cata suferinta falsa incep tardiv sa il regrete pe Adrian Paunescu, care fara nicio indoiala reprezinta o mare valoare si referinta in constiinta si cultura tarii noastre.
De ce pana acum cateva luni, toti marii politicieni si persoane publice il balacareau pe cel trecut la cele vesnice si deoadata trec la alte sentimente si il considera de abia acum un mare geniu al cuvantului neamului romanesc?Ipocriti mai suntem si tot ce ni-i se intampla meritam!

Nu trebuie sa fim de acord cu opinia istoricului Zoe Petre, insa domnul Paunescu cu siguranta nu i-ar fi placut acest circ ieftin realizat de niste marionete care isi schimba starile emotionale in functie de ocazia survenita:
"Opinia publică, indiferent de coloratură politică, a fost înghiţită de spectacolul funeraliilor lui Păunescu. Am văzut opinii ale unor oameni cu gusturi politice extrem de diferite spunând despre Păunescu că este egal sau mai mare decât Eminescu, ceea ce este o tâmpenie fără limite. Atunci unde mai sunt Blaga, Barbu, Arghezi, oameni care au revoluţionat paradigmele în poezie? Păunescu n-a revoluţionat nimic, a fost un versificator care şi-a pierdut în timp talentul (...) Oamenilor care n-au citit niciodată poeziile lui zadarnice sau care n-au citit nici un vers de Păunescu li se pare acesta comparabil cu Homer(...)Acum Păunescu a devenit eroul PSD, dar să nu uităm că, pe vremea când era prim-secretar la Iaşi, Ion Iliescu a fost singurul care i-a interzis lui Păunescu să-şi ţină cenaclul în oraş (...) Este şansa PSD să cucerească inimile celor non PSD, care plâng după Mădălina Manole şi după Păunescu"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu